mei 6, 2022
50:49
DE WERELD IS TE KLEIN VOOR ONS HUIDIGE CONSUMPTIEPATROON
VION Food Group, het grootste vleesbedrijf van Nederland, maakt nu ook vleesvervangers met haar dochteronderneming ‘ME-AT the alternative’. Hoe maak je een goede vleesvervanger? zijn er wel genoeg grondstoffen? En zitten de doelstellingen van moeder- en dochterbedrijf elkaar niet in de weg? In gesprek met General Manager Willem Cranenbroek
In deze aflevering:
- Waarom is VION besloten om ook vleesvervangers te gaan maken?
- Hoe ziet het proces van het maken van een vleesvervanger er uit?
- Zijn er genoeg grondstoffen voor de stijgende vraag naar vleesalternatieven?
- Hoe kan het dat vleesvervangers nog duurder zijn dan dierlijk vlees?
- Wil VION in de toekomst alleen nog maar vleesvervangers maken?
Meer info?
Website ME-AT: https://www.me-at.com
“We hebben een groep jonge boeren wel eens een pasta bolognese voorgeschoteld met vegan gehakt. Ze hadden niet door dat ze voor het eerst in hun leven een vegan lunch hadden gehad. Ik denk dat het een echte eye-opener voor ze was.”
/Willem Cranenbroek