"there's a lack of knowledge about food among health professionals"
In London, op het congres van Compassion in World Farming en iPES Food, interview ik Dokter Shireen Kassam. Shireen is hematoloog. Zij bestudeert ziekten van het bloed, met een specialisatie in lymfenklierkanker. Maar de laatste jaren is ze zich gaan verdiepen in het effect van voeding, en dan vooral Plantaardige voeding, op het genezen én het voorkomen van ziekten.
Ze deed een extra studie, leefstijlgeneeskunde, en richtte daarna de organisatie Plant-Based Health Professionals UK op. Daarmee onderwijst ze artsen en gezondheidsprofessionals over de effecten van een vegan voedingspatroon. Recent schreef ze samen met haar zus, die ook kankerarts is, het boek: Eating Plant-Based: Scientific Answers to Your Nutrition Questions. Een uitgelezen kans om eens even de diepte in te gaan op de gezondheidsaspecten van een plantaardig dieet.
Dit interview is in ‘t engels.
Deze aflevering:
- Waarom is Shireen, als kankerarts, zich gaan specialiseren in voeding?
- Op welk dieet blijven mensen het langst gezond?
- Zijn plantaardige proteïnen even goed als dierlijke?
- Hoe belangrijk is vitamine B12?
- Is plantaardig eten slecht voor je botten?
- Hoe zit het met zwangere vrouwen, jonge kinderen en oudere mensen?
- Hebben ziekenhuispatiënten dierlijke proteïnen nodig?
- Hoe voorkom je, als voorvechter van plantaardige voeding, een tunnelvisie?
- Website Plant-Based Health Professionals UK: https://plantbasedhealthprofessionals.com/
- Plantbased Health online:
https://plantbasedhealthonline.com/
Met dank aan de organisatoren van het Extinction or Regeneration congres:
- Compassion in World Farming: https://www.ciwf.nl/
- IPES Food: https://www.ipes-food.org/
Its almost criminal, isn’t it, to be serving the same food that has potentially contributed to the illness. The fact that we still serve processed red meat, bacon and sausages in UK hospitals when we have known since 2015 that it is a direct cause of colorectal cancer. How can that be?
/Shireen Kassam