“You can’t wake someone who is pretending to sleep”
Het World Meat Congress vindt dit jaar plaats in Maastricht, en Studio Plantaardig is er bij. Het thema is ‘Meeting society and consumer’. Dus we zijn benieuwd: leeft bij deze mensen ook het besef dat ons voedselpatroon meer plantaardig zou moeten worden?
Hoe is het eigenlijk gesteld met de wereldwijde vleesconsumptie en hoe kijkt de sector zelf naar de toekomst van vlees? Esther volgt de presentaties en interviewt diverse sprekers. Een reportage vanuit het hart van de vleesindustrie
In deze aflevering dag 2 van het congres. Hierin hoor je:
- Michael Uetz, eigenaar van Midan Marketing over hoe de sector de vleesconsument kan bereiken
- Gemma Willemsen, Corporate strategisch adviseur bij de Dierenbescherming en voorzitter van EuroGroup for animals over hoe dierenorganisaties samen kunnen werken met de vleesindustrie
- Niyati Gupta, co-founder van Fork & Good over hoe kweekvlees onzekerheden in de vleessector kan opvangen
- Jason Clay, Vice President WWF probeert de sector wakker te schudden
- Martijn Bouwknegt, research manager van VION, over het verlagen van de CO2 uitstoot op de boerderij
Meer info:
Website World Meat Congress:
https://www.wmc2023maastricht.com/programme/programme/
Boek Changing the Food Game:
https://www.bol.com/nl/nl/p/changing-the-food-game/9200000030880740/
Credits:
Presentatie: Esther Molenwijk, Stichting The Food Revolution
Audio en design: Marlon van der Pas, Nothing Blank
“We have a younger generation that is 4-5 generations removed from agriculture. They don’t understand where these products come from. they just know they find them in a grocery store, or they can find them on a menu and so what were doing is educate them on where the product comes from and what is done in the care of the animals and the environment etcetera in order to deliver them the freshest, highest quality product.
”
/Michael Uetz, Midan Marketing