vegan journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van Proveg het laatste nieuws door op het gebied van de ‘eiwittransitie’. Met dit keer:
Week van de Slager als instrument om jongeren te enthousiasmeren
https://www.foodagribusiness.nl/week-van-de-slager-als-instrument-om-jongeren-te-enthousiasmeren/
Moeten hogere zorgkosten worden meegerekend in de prijs van vlees?
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/gezondheid/duurder-rood-vlees-stijgende-zorgkosten
De reactie van de vleeslobby op bovenstaand onderzoek https://www.nporadio1.nl/nieuws/gezondheid/57942233-5656-47a2-92b5-b8e97fdf170d/moet-er-een-vleestaks-komen-vlees-eten-levert-samenleving-juist-veel-op
Twintig ketenpartijen starten samenwerking voor Nederlandse baktarwe https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/twintig-ketenpartijen-starten-samenwerking-voor-nederlandse-baktarwe
Vegan begint door te breken in de bakkerswereld
https://www.bakkerswereld.nl/68197/bakels-lanceert-vegan-assortiment-de-weerstand-is-weg
Een Vandaag: Probleemboeren kunnen ongestraft hun dieren kunnen blijven verwaarlozen
Chocoladeproducent Hands Off My Chocolate stopt met gebruiken melk, gaat 100% vegan
Unilever: daar waar mogelijk, stappen we voor producten over op plantaardig
Schouten Europe introduceert plantaardig ei-eiwit
https://www.schoutenfood.com/nl/nieuws/schouten-introduceert-revolutionair-plantaardig-ei-eiwit/
Goeie vraag
We hebben weer een Goeie Vraag ontvangen van een luisteraar.
Sandra Beuving, Directeur stichting ondersteuning Dierencoalitie, beantwoordt ‘m.
https://www.dierencoalitie.nl/