vegan journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van Proveg het laatste nieuws door op het gebied van de ‘eiwittransitie’. Met dit keer:
VK opent aanval op namen plantaardige zuivel https://m.foodingredientsfirst.com/news/proveg-fighting-plant-based-censorship-as-uk-government-considers-restrictions-for-non-dairy-terminology.html
Bijzondere nieuwe speler op de vegan kaasmarkt: Aviko maakt kaas van aardappelen
https://www.vmt.nl/60844/aardappel-op-de-diepvriespizzaaviko-rixona-lanceert-plantaardige-kaas-van-aardappelen
Neanderthalers maakten pannenkoeken van plantaardige ingrediënten
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/het-cliche-van-de-hompen-vlees-kan-overboord-ook-neanderthalers-hielden-er-al-een-rijke-keuken-op-na~b000a83b/
Respectfarms start haalbaarheidsstudie hoe we kweekvlees op een boerderij kunnen maken.
https://respectfarms.sharepoint.com/:w:/s/RESPECTfarms/EeK0D0uyc1VPoUHOhQEzjL0Bc8TVGnpUJ-crY2G3kO4S4Q?e=q85JFc
EU staat krekelmeel toe als voedselingredient
https://genv.org/insects-on-the-menu/