vegan journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk dit keer met Martine van Haperen van Proveg het laatste nieuws door op het gebied van de ‘eiwittransitie’. Met onder andere:
Lunchroom Pluk in Den Haag rekent toeslag voor cappuccino met ‘vervuilende’ koemelk https://www.rtlnieuws.nl/economie/business/artikel/5380319/melk-koe-haver-plantaardig-milieu-koffie-cappuccino
FAO publiceert rapport over belang van voedingsstoffen uit dierlijke producten voor het voorkomen van tekorten
https://www.pigbusiness.nl/artikel/725000-fao-overheden-moeten-dierlijke-producten-beter-waarderen-in-voedings-en-gezondheidsadviezen/
Onderzoek van Wakker Dier laat zien dat Nederlanders in de supermarkt steeds minder vlees kopen
Voedselconsumptiepeiling RIVM 2019-2022: de verhouding plantaardig/dierlijk in ons voedingspatroon is aan het verschuiven
https://www.wateetnederland.nl/conclusies
GFI rapport: plantaardige consumptie groeit in europa
https://gfieurope.org/market-insights-on-european-plant-based-sales-2020-2022/
EFSA keurt eiwit uit waterlinzen goed om op de markt te brengen
https://www.vmt.nl/62428/efsa-keurt-novel-food-rubisco-eiwit-uit-waterlinzen-goed?aud=4
Het Europarlement heeft een wet aangenomen dat er geen producten meer op de europese markt gebracht mogen worden waarvoor ontbossing is gepleegd.
Welke gevolgen heeft dat voor de import van veevoer uit brazilie? Meike Rijksen, Campaigner Food, Forests en Nature bij GreenPeace, schuift bij ons aan om het toe te lichten.