vegan journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van Proveg het laatste nieuws door op het gebied van de ‘eiwittransitie’. Met onder andere:
In dit Vegan Journaal bespreken we onder andere: Hoe fout Braziliaans rundvlees in de Nederlandse horeca belandt, stadsbrede plantaardig-campagne in NY en hoe koeien de melkrobot ingelokt worden met kalfsgeluiden.
Hoe fout Braziliaans rundvlees in de Nederlandse horeca belandt
Burgemeester New York – Eric Adams – lanceert “Eat a whole lot more plants” campagne
https://www.nyc.gov/site/doh/about/press/pr2023/nyc-launches-eat-a-whole-lot-more-plants.page
Hoge supermarktprijzen drukken productie vlees en zuivel
Lidl
Onderzoek Deloitte laat zien dat klimaatimpact restaurants ‘m vooral zit in dierlijke producten
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/05/25/voor-het-klimaat-kun-je-beter-thuis-eten-a4165569
Pizzaketen Sugo maakt plantaardig de nieuwe standaard
https://www.duurzaam-ondernemen.nl/de-omwenteling-van-sugo-pizza-plantaardig-is-de-nieuwe-standaard/
Veel vegan restaurants in Amsterdam sluiten
Geluiden van kalveren als lokmiddel in de robot?
https://www.boerenbond.be/actualiteit/geluiden-van-kalveren-als-alternatief-lokmiddel-de-robot
Europese Rekenkamer: ‘Miljardensubsidies aan vergroening landbouw weggegooid geld’
Lees hier het hele rapport:
https://www.eca.europa.eu/nl/publications?did=58913)
Kweekvleesbedrijf Meatable kan in acht dagen vanaf een cel een worst maken.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230523_95579853
Provincie Gelderland neemt PVV motie aan: elke dag vlees in de kantine
Met dit filmpje stimuleert de stad New York haar inwoners om meer plantaardig te eten.