Vegan Journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere:
Dranken zonder toegevoegde suikers vallen niet langer onder de verhoogde heffing
https://www.eerstekamer.nl/nieuws/20231107/senaat_wil_af_van_verhoogde
Flinke investering in een nieuwe plantaardige eiwitfabriek
https://www.tijd.be/ondernemen/voeding-drank/the-next-big-thing-limburgse-schimmeleiwitten-voor-vleesvervangers/10503408.html
Bij de Duitse Burger King is 1 op de 5 verkochte Whoppers én 1 op de 4 Long-Chicken Burgers plant-based
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7121099226406612992/
https://vegconomist.com/interviews/burger-king-germany-whoppers-plant-based-patty/
Steeds meer gemeentes doen vleesreclames in de ban
https://www.foodagribusiness.nl/steeds-meer-gemeentes-doen-vleesreclames-in-de-ban/
Alles van de pinguins wordt geroofd
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/11/03/hun-vlees-hun-eieren-hun-poep-hun-leven-alles-van-de-pinguins-wordt-geroofd-a4179451
WUR start onderzoek naar effect vegan eten op spiergezondheid 65-plussers
Reclame Code Commissie tikt On the Way to Planet Proof op de vingers
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/oud-minister-winsemius-krijgt-gelijk-zuivelkeurmerk-leidt-niet-tot-betere-natuur~bbf8aa3e/
Gast: Corné van Dooren (WWF-NL) over het rapport “Gezond eten binnen de grenzen van één aarde”
https://www.wwf.nl/globalassets/pdf/rapporten/wwf-nl-2023-gezond-eten-binnen-de-grenzen-van-een-aarde-uitgebreid.pdf
Credits:
Presentatie: Esther Molenwijk, Stichting The Food Revolution
ism ProVeg Nederland, Pablo Moleman
Audio: Marlon van der Pas, Nothing Blank