Vegan Journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere:
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman (ProVeg) het laatste nieuws door op het gebied van de ‘eiwittransitie’. Met dit keer:
Vleesvervanger mag van europees hof biefstuk of hamburger heten
https://www.nu.nl/economie/6330559/vleesvervanger-mag-van-europees-hof-worst-biefstuk-of-hamburger-heten.html
Een kuub water voor 43 euro: op Sicilië is het zo droog dat boeren hun vee moeten slachten
https://www.trouw.nl/verdieping/een-kuub-water-voor-43-euro-op-sicilie-is-het-zo-droog-dat-boeren-hun-vee-moeten-slachten~bdf54072
ING koppelt klimaatdoelen aan zuivelsector
https://nieuws.ing.nl/nl-NL/241395-ing-geeft-update-over-klimaataanpak-versnelt-client-engagement-aanpak
CNV: inkrimpen veestapel is bedreiging voor 30.000 werknemers
https://cnvstorageprd.blob.core.windows.net/media/documents/Factsheet_landbouw.pdf
Grootste 3D voedsel fabriek maakt ”zalm”
https://plantbasednews.org/news/alternative-protein/revo-foods-mycoprotein-salmon-3d-printing/
Dierenorganisaties schrijven rapport Naar een dierwaardige visserij en aquacultuur
https://www.dierencoalitie.nl/aanbevelingen-voor-een-dierwaardige-visserij-en-aquacultuur/
Veganisme stond jarenlang als “terroristische groepering” in terrorisme trainingen in VK
https://plantbasednews.org/culture/law-and-politics/veganism-nhs-counter-terrorism-training/
Gast: Those Vegan Cowboys kunnen nu caseine maken voor ultra-rekbare kaas
Ongetwijfeld heb jij ook in ‘t nieuws gezien van Those Vegan Cowboys, het bedrijf dat kaas wil maken zonder de koe. Vorige week lieten ze weten dat hun stalen koe het nu, na 2 jaar van ontwikkelen, al beter doet dan de koe van vlees en bloed.
Hoe zit dat? Wat is de doorbraak? Daarvoor hebben wij te gast: Hille van der Kaa, de CEO van Those Vegan Cowboys.
Presentatie: Esther Molenwijk, Stichting The Food Revolution
ism ProVeg Nederland, Pablo Moleman