Vegan Journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere:
Samen vleesverminderen werkt beter
https://www.nature.com/articles/s44168-024-00192-4
Wat is de strategische waarde van vlees volgens de sector zelf?
China zet in op kweekvlees voor zelfvoorverzienendheid
https://www.nytimes.com/2024/11/28/opinion/china-food-science-protein.html?unlocked_article_code=1.eU4.YKrc.F_TM0-o_yxGI
We bespreken de laatste politieke ontwikkelingen op het gebied van landbouw en stikstof
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/wiersma-wil-uitstel-voor-pas-melders-ook-al-biedt-de-rechter-daar-geen-ruimte-voor~ba6315f3/
Mercosur verdrag: komt het er? Gaat Nederland zich verzetten
https://nos.nl/artikel/2547125-spanning-stijgt-rond-grote-handelsdeal-tussen-eu-en-zuid-amerika
Engelse dierenbescherming onder vuur voor ‘dierenwelzijns-washing’
https://plantbasednews.org/animals/celebrities-vets-rspca-farm-assurance/
Unilever wil vegetarische slager verkopen
https://news.sky.com/story/unilever-slims-food-unit-with-auction-of-the-vegetarian-butcher-13260984
Nederlandse vlees- en zuivelvervangers zijn het gezondst!
https://www.telegraaf.nl/financieel/979513939/vlees-en-zuivelvervangers-soms-gezonder-dan-dierlijke-producten
Presentatie: Esther Molenwijk, Stichting The Food Revolution
ism ProVeg Nederland, Pablo Moleman