
Vegan Journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere:
In 4 grafieken: hoe Nederland miljoenen extra mensen kan voeden, als we stoppen met de vee-industrie
https://www.ftm.nl/artikelen/hoe-nederland-miljoenen-extra-mensen-kan-voeden
Smaaktest plantaardige producten laat wisselende resultaten zien
https://www.greenqueen.com.hk/best-plant-based-meat-brands-vegan-taste-texture-products-survey/
Een kleine rectificatie: de Vegetarische Slager won niet de 2e, maar een gedeelde 3e prijs in de wedstrijd voor de lekkerste gehaktbal
Gevalletje ‘eigen doelpunt: Plantaardig eiwit niet minderwaardig aan vlees, blijkt uit door de rundvleesindustrie gefinancierd onderzoek
https://viva.org.uk/health/plant-protein-not-inferior-to-meat-beef-industry-funded-study-finds/
Franse RIVM wil sojaproducten op scholen verbieden
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/waarom-ze-in-frankrijk-waarschuwen-voor-soja-maar-in-nederland-nog-niet/
Agrifirm stopt met projecten eiwitrijke gewassen…
https://www.boerderij.nl/agrifirm-stopt-het-aanjagen-van-projecten-met-eiwitrijke-gewassen
…maar Plant Protein Forward breidt juist uit. Hoe kan dat?
https://www.eiwittrends.nl/plant-protein-forward-breidt-uit-opschaling-en-nieuwe-deals-op-komst/
Muizenvlees voor je kat, zonder dierenleed
https://www.greenqueen.com.hk/biocraft-pet-nutrition-lab-grown-meat-dog-cat-food-eu-approved/
Win 2 kaartjes voor het Plant FWD (www.plantfwd.com) congres op 8 en 9 april
Via Instagram: https://www.instagram.com/studio_plantaardig/
Via LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/studioplantaardig/
Presentatie: Esther Molenwijk, Stichting The Food Revolution
ism ProVeg Nederland, Pablo Moleman