vegan journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van Proveg het laatste nieuws door op het gebied van de ‘eiwittransitie’. Met onder andere:
Een korte terugblik op de laatste Podcast met Molly Elwood
https://www.studioplantaardig.nl/Podcast/44-molly-elwood-biologisch-hondenvlees/
https://www.doesthedogdie.com/
Val kabinet: Wat betekent dit voor de eiwittransitie?
Afgezwakte natuurherstelwet is aangenomen
https://nos.nl/artikel/2482522-europees-parlement-stemt-in-met-afgezwakte-natuurherstelwet
Sojabonen vleesachteriger gemaakt met varkensgenen
https://www.newscientist.nl/nieuws/sojabonen-vlees-achtiger-met-varkensgenen/
Volgens Brits onderzoek zijn vegan producten vaak niet helemaal vegan – maar klopt dat?
https://thred.com/change/study-finds-milk-or-egg-present-in-one-third-of-vegan-products/
Het einde van de graandeal veroorzaakt geen honger
Goeie Vraag: Is vlees van de slager ‘beter’ dan van de supermarkt?
Die vraag kregen we binnen van een luisteraar. We leggen ‘m voor aan Anne Hilhorst, directeur van Wakker Dier.