Vegan Journaal
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Joey Cramer van ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere:
Vlees en vis uit helft van de recepten bij Jumbo, Plus, Knorr en Conimex
https://www.ad.nl/binnenland/voedselproducenten-fairtrade-knorr-koh-tai-en-pataks-halen-vlees-en-vis-uit-de-helft-van-hun-recepten~a39a919b/
Stalbrand
https://nos.nl/artikel/2514092-duizenden-varkens-dood-bij-stalbrand-boekel-verdachte-aangehouden
Plus gaat in 2024 voor 40% plantaardig aandeel
https://www.foodagribusiness.nl/plus-gaat-in-2024-voor-40-plantaardig-aandeel/
Eerste meting supermarktverkopen plantaardig met Eiweet
https://proveg.com/nl/blog/supermarkten-publiceren-eerste-meting-eiwittransitie-eiweet/
De vogelgriep slaat over op koeien en geiten
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/zeer-besmettelijke-vogelgriep-slaat-over-op-koeien-en-geiten~b7039ebb/
Droomboter mag toch zo heten, oordeelt Reclame Code Commissie
https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/21/droomboter-mag-toch-zo-heten-oordeelt-reclame-code-commissie-maar-de-naam-is-al-veranderd-a4193790
Belgische veeboer start rechtszaak tegen oliereus Total vanwege de klimaatverandering die zijn bedrijf treft
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/deze-belgische-veeboer-daagt-oliereus-total-vanwege-de-klimaatverandering-die-ook-zijn-bedrijf-treft~b5370bd5b/
Goeie vraag: “Hebben mosselen een bewustzijn?”
Door onze gast Martijn van Loon
https://www.wur.nl/en/persons/martijn-van-loon.htm
Credits:
Presentatie: Esther Molenwijk, Stichting The Food Revolution
ism ProVeg Nederland, Joey Cramer
Audio: Marlon van der Pas, Nothing Blank
Gast: Martijn van Loon, Wageningen Universiteit, Milieu- en Dierethiek