
“Is het laten opgroeien van de hanen voor vlees wel een vooruitgang?”
Wanneer je een biologisch eitje koopt, dan zal het wel goed zitten, toch? Daarvoor zullen toch geen eendagshaantjes gedood worden? Deze luisteraarsvraag leidde tot een speurtocht naar het verhaal van kip en ei. Is het beter voor de hanen om op te groeien voor vlees? Of om nooit geboren te worden? Het blijkt een onderwerp vol ethische dilemma’s.
In deze uitzending;
Franck Meijboom, Hoogleraar Animal Stewardship, Universiteit Utrecht
Hans Fuchs, projectleider kennis en innovatie bij Bionext
Sander Verbeek, eigenaar biodynamisch eierpakstation De Grote Kamp
Credits:
Research en interviews: Wendy Hoenkamp
Regie en montage: Esther Molenwijk
Audio mixage: Marlon van der Pas, Nothing Blank
“Niemand dacht, laten we eens het probleem van die eendagshaantjes gaan creeren. Het is collateral damage.”
/Franck Meijboom, Hoogleraar Animal Stewardship (UU)